Sărbători oculte și sunt foarte importante în ezoterism, deoarece energiile ating valori maxime, rezultatele fiind astfel spectaculoase. Importanța lor este foarte mare în ezoterism.
Vă prezentăm în continuare principalele sărbători oculte din an:
1. Sărbătoarea Întâmpinării Domnului
2. 14 februarie – Sf. Valentin – Patronul îndrăgostiților – în această seară se fac ritualuri pentru îndrăgostiții care sunt certați sau pentru unirea cuplurilor, ritualuri bazate pe petale de trandafiri roșii și lumânări în formă de inimă roșii. Seară favorabilă tuturor ritualurilor legate de planul sentimental.
3. Echinocțiul de primăvară – 21 martie
4. Duminica Tomei – prima duminică după Paștele ortodox
5. Rusalii – a opta duminică după Paști
6. Beltane – 1 mai – Noaptea Valpurgiei
7. Solstițiul de vară – 1 august
8. Echinoctiu de toamna – 21 septembrie
9. Halloween – 31 octombrie (începe Anul nou vrăjitoresc – cea mai sacră zi a anului din punctul de vedere al magiei)
În această noapte se deschide ușa invizibilă către lumea de dincolo și puterile strămoșilor ating apogeul. Se poate comunica foarte bine cu spiritele morților, deoarece porțile vietiii și ale morții sunt deschise. Se ard diverse plante magice și se fac ședințe de spiritism.
10. Noaptea de Sfântul Andrei – 30 noiembrie
În noaptea de 29 spre 30 noiembrie se fac diverse ritualuri de protecție.
Se spune din bătrâni că usturoiul este cel mai bun mijloc de apărare împotriva spiritelor necurate, a magiei, a farmecelor și a deochiului. În serile de Sf. Andrei și Sf. Vasile se spune că umblă mai mult pe la casele oamenilor spiritele malefice: strigoii, duhurile necurate.
Se ung cu usturoi ușile și geamurile, în cruciș, se ung animalele, grajdurile, pentru protecția lor.
Dacă aveți bolnavi a căror boală considerați că li se trage de la farmece, magie, vrăji, vă recomand o rețeta foarte eficientă: în seara de Sf. Andrei luați 9 căpățâni mari de usturoi și pe 7 dintre ele le pisați mărunt, ungeti bolnavul cu usturoi pe tot corpul, apoi îl înveliți și îl lăsăți să doarmă două-trei ore așa – nu înainte de a înghiți trei căței din cea de-a opta căpățână.
Apoi bolnavul se spală și se presupune că dacă boală este din cauza farmecelor, se va vindeca. Mai trebuie să apindeți trei lumânări în jurul bolnavului, una albă, una verde, una albastră, și să spuneți de trei ori Psalmul 50 și Tatăl Nostru.
Cu cel de-al nouălea usturoi procedati astfel: înfigeți în el nouă ace, pe toate părțile, apoi a două zi aruncați-l pe o apă curgătoare.
În seară zilei de 29 noiembrie se mănâncă usturoi iar în 30 noiembrie se mănâncă usturoi și peste, deoarece Sf. Andrei a fost pescar.
11. Solstițiul de iarnă – 21 decembrie